Looking For Anything Specific?

Header Ads

Pihasaunan sisustaminen


Voi kun pääsisi haistamaan tulevan pihasaunan tuoreen puun tuoksua! Sitä odottaessa, on hyvä aika suunnitella pihasaunan sisustus valmiiksi. Kun pihasauna toimitetaan, onkin helppo toteuttaa hyvin suunniteltu pihasaunan pintakäsittely ja sisustaminen.

Osittain sisustuksen suunnittelu alkaa jo saunamallin valinnasta lähtien. Pihasaunan toimitussisältöä mietittäessä on mukava miettiä millaisen tunnelman haluaa omaan pihasaunaan. Pihasaunamallin suunnitteluvaiheessa mietitään millainen kiuas ja millaiset lauteet sopisivat omaan sisustamisen tyyliin. Halutaanko saunasta moderni ja pelkistetty vai perinteisempi pihasauna? Saunamallia suunniteltaessa tyyli on hyvä miettiä, jolloin voidaan vaikuttaa ikkunoiden ja ovien kokoon sekäsijoitteluun.



New sauna malliston pihasaunat ovat upeaa suomalaista käsityötä ja jo itsessään tyylikkäitä ja moderneja rakennuksia. Toisena asiana on hyvä miettiä millaisella väripaletilla haluaa lähteä käsittelemään pihasaunan sisäpintoja.  Sama pihasaunamalli saadaan näyttämään hyvinkin erilaiselta rakennuksen käsittely- ja värivalinnoilla. Pihasaunan sisätilat kannattaa käsitellä ennen rakennuksen käyttöönottoa. Värikarttoihin kannattaa tutustua ja lähteä valitsemaan omaan makuun sopiva sävyjä sisäpinnoille. Sävytetyt hirsisuojat antavat kauniin sävyn hyvän suojan puulle. Kuultokäsittelyt eivät ole puuta peittäviä vaan puunsyyt kuultavat kauniisti antaen puun luonnollisen kauneuden näkyä sisätiloissa. Pihasaunassa luonto on lähellä!

Kun seinien, sisäkattojen ja lattioiden käsittelyaineet ja sävyt on valittu, pääsee sisustuksessa herkulliseen vaiheeseen, kalustamiseen ja varsinaiseen sisustamiseen. Pihasaunan oleskelutilasta saa ihanan rentouttavan keitaan ja lopputulokseen vaikuttaa itselle oikeat sisustusratkaisut. Onneksi tässäkään ei ole yhtä oikeaa tietä vaan jokaisella on se oma sisustussilmä, jolla saa luotua itselle tärkeät elementit pihasaunan tunnelmaan.

Moderneissa pihasaunoissa on monesti isot ikkunat, jotka on hyvä saada peitettyä  verhoilla. Verhotangon tai -kiskon hankkimista varten on hyvä mitata tarkka leveys. Verhokankaan valinnassa kannattaa ottaa huomioon, että tila saattaa olla alttiina kosteudelle ja lämpötilojen vaihtelulle. Verhot antavat pihasaunan oleskelutilaan kodikkuutta ja lämpöä. Tunnelmaa saa helposti jo pelkästään verhoja vaihtamalla.

Kalustamista ajatellen kannattaa miettiä millaisessa käytössä pihasauna ja oleskelutila ovat. Jos oleskelutilaa käytetään vierasmajoitukseen, mahtuu sinne hyvin esimerkiksi levitettävä vuodesohva. Se on helppo tapa levittää vuoteet majoittujille. Sohvana se taas mahdollistaa mukavan oleskelun saunomisen jälkeen.

 Jos taas oleskelutila on enemmänkin makkaranpaisto ja illanviettopaikka, saa sinne kivasti laitettua ruokapöydän tuoleineen.

Pihasaunassa on hyvä olla koukkuja sekä löylyhuoneessa että oleskelutilassa. Niihin voi ripustaa saunapyyhkeitä ja muita vaatteita. Pieni lipasto ja hyllykkö oleskelutilaan mahdollistavat saunomistarvikkeiden säilyttämistä. Aina on hyvä olla pientä varatumista: pyyhkeitä, tulitikkuja, kynttilöitä, shampoota jne.

Matto luo mukavaa lämmön ja kodikkuuden tunteen pihasaunan oleskelutilaan. Sen lisäksi tupaan voi tuoda torkkupeittoja, sisustustyynyjä, taljoja ja muita tekstiilejä, jotka lisäävät mukavuutta ajanviettoon oleskelutilassa.

Mitäs sitten tuleekaan löylyhuoneen sisustamiseen!? Löylyhuoneessa ei käydä pelkästään heittämässä pikaisesti kuumia löylyjä vaan nautiskellaan ja pötkötellään lauteilla ajan kanssa. Kauniita saunatekstiileitä löytyy monelta suomalaiselta tekijältä ja niitä vaihtelemalla saa aikaan upeita erilaisia löylyhuoneen ilmeitä. Saunatyynyt näyttävät kivoilta, mutta ovat myös käytössä mukavat. Lauteilla pötkötellessä hurahtaakin äkkiä tunti jos toinenkin arki-illan saunomiseen. Tämä on arjen todellista luksusta!

Post a Comment

0 Comments